Ajeden olej z nasion konopi, tłoczony na zimno | Outlet

olej-z-nasion-konopi.jpg
  • promocja
  • nowość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 9,50 zł 19,00 zł 9.50
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Olej z nasion konopi tłoczony na zimno | Outlet

 

Olej konopny polecany do skóry dojrzałej, tłustej z trądzikiem oraz przy zapaleniach skórnych. Wykazuje działanie odżywcze, immunostymulujace, regeneracyjne i przeciwstarzeniowe. Poprawia strukturę i wygląd skóry, która staje się bardziej elastyczna i uzyskuje za sprawą zawartego chlorofilu ładniejszy koloryt. Systematycznie stosowany łagodzi podrażnienia i chorobowe stany zapalne(egzema oraz łuszczyca). Za sprawą lekkiej formuły i przeciwalergicznemu działaniu stosowany jest w kosmetykach dla dzieci. Wrażliwy na wyższe temperatury dlatego powinien być przechowywany w lodówce. Przeznaczony do skóry mieszanej oraz tłustej z trądzikiem, przy zapaleniach skórnych.

UWAGA!

Kosmetyk posiada datę "najlepiej spożyć przed końcem": 08.2022

 

Właściwości kosmetyczne oleju konopnego:

Kwas linolowy (Omega-6) oraz gamma-linolowy, które są zawarte w oleju konopnym, pomagają złagodzić, a nawet leczyć problemy skórne takie jak: egzema, sucha skóra, łuszczyca. Kosmetyki zawierające kwas linolowy redukują utratę/parowanie wody przez skórę (TEWL Trans-epidermal Water Loss). Ponadto kwasy te mają właściwości przeciwzapalne oraz pomagają w pielęgnowaniu skóry podrażnionej, ze zmianami. Olej konopny dobrze sprawdzi się w pielęgnacji cery trądzikowej, ale też mieszanej i normalnej.

Zastosowanie:

  • Olej z konopi jest wyśmienitym olejem do pielęgnacji skóry normalnej i przetłuszczającej się, dlatego może być stosowany jako dodatek do kosmetyków przeznaczonych do pielęgnacji tego typu skóry.
  • Uważany jest za jeden z najbardziej „suchych” olejów. Szybko się wchłania nie pozostawiając wrażenia tłustej warstwy na skórze, dlatego może być stosowany na skórę bezpośrednio.
  • Stanowi idealny dodatek do mydeł – nadaje luksusowy dotyk pianie mydlanej.
  • Olej z konopi może być używany w produkcji balsamów do ciała, kremów do twarzy, lotionów, balsamów przeciwsłonecznych.
  • Może być stosowany w pielęgnacji włosów i skóry głowy.

 

Pojemność:

  • 30ML

Skład:

Olej z nasion konopi (zimnotłoczony).

Inci:

Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil.

 

outlet-zero-waste-mindre

Kupuj taniej, wykorzystuj szybko

Ten produkt pochodzi z naszego wyprzedażowego outletu. Jest przeceniony i posiada bardzo krótka datę "najlepiej spożyć przed".
Ten produkt pochodzi z naszego wyprzedażowego działu - outletu. Jest przeceniony i posiada krótka datę, przed którą najlepiej go spożyć. Termin „najlepiej spożyć przed” w polskim prawie oznacza termin, do którego podania zobowiązany jest producent, gwarantując, że oferowany przez niego produkt utrzymuje swoje właściwości do wskazanego dnia. Nie oznacza to, że po upływie terminu kosmetyk ulega automatycznie zepsuciu, a jedynie, że kończy się gwarancja producenta na to, że utrzymał one swoje wszystkie właściwości.

Kosmetyk posiada datę "najlepiej spożyć przed końcem":

08.2022

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Waluty
Menu Szukaj więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl